Hírek

Újabb szélerőművet vásárolt az Alteo Nyrt

2013.02.28 Forrás: energiainfo.hu
Ezúttal az 1,5 megawatt kapacitású törökszentmiklósi szélturbina lett a társaságé, a tranzakciót csütörtökön zárták le.

Az Alteo Nyrt. közleménye szerint ezzel a cégcsoport szélerőművi kapacitása 7,3 megawattra nőtt. A törökszentmiklósi szélturbinával megtermelt villamosenergiát a cégcsoport a villamosenergia-átvételi szerződés alapján 2018-ig a kötelező átvétel keretében értékesítheti. "A jelenlegi gazdasági környezetben is van lehetőség a bővülésre, mi is folyamatosan keressük a társaságunk hosszú távú stratégiájába illeszkedő, megújuló szektorbeli portfólióelemeket itthon és a régióban. A szélenergia alapú villamos energia termelési kapacitásunk bővítése a társaság eredménytermelési potenciálja szempontjából kiemelt jelentőségű" - idézi a közlemény ifjabb Chikán Attilát, az Alteo vezérigazgatóját.

A társaság a most lezárt tranzakcióval az elmúlt egy év során immár második akvizícióját hajtja végre a megújuló energetikai szektorban. Eddig összesen négy szélturbinát vásárolt meg Magyarországon. Az Alteo jelenleg több száz nagy, közepes és kisvállalati partnert lát el árammal hosszú távú szerződések alapján - olvasható a közleményben.

A vezérigazgató szerint a megújuló energiaforrások kiaknázásában még vannak tartalékok Magyarországon. Hozzátette, hogy a megújulók alkalmazása hosszú távon képes az energiaár-növekedés hatásának makrogazdasági szintű mérséklésére, illetve stabil bevétel- és eredménytermelő potenciált jelent az üzemeltetők számára is.

A cikk itt olvasható.