Hírek

“Social –média a szélenergia népszerűsítéséért” A Magyar Szélenergia Ipari Társaság (MSZIT) Főiskolai/egyetemi dolgozati versenye 2012-2013-as tanév II. Félév

2013.02.10 Forrás: mszit
A Magyar Szélenergia Ipari Társaság a 2012-13-as tanítási év II. Félévében nyílt, pénzdíjas, szakdolgozati/dolgozat versenyt hírdet “Social –média a szélenergia népszerűsítéséért” címmel.

A jelentkezési lapott innen lehet letölteni.

 

 

“Social –média a szélenergia népszerűsítéséért”

A Magyar Szélenergia Ipari Társaság (MSZIT)

Főiskolai/egyetemi dolgozati versenye

2012-2013-as tanév II. Félév

 

 

Twitteld, lájkold, linked-ineld…a szél fúj, csak használni kell!

http://www.youtube.com/watch?v=6IjUkNmUcHc

 

 1. Nincsen még szakdolgozati témád, TDK-t írnál, vagy félévi házidolgozatot kell beadnod, de praktikus, életszerű témában szeretnél egyet  írni, amit nem csak a konzulensed olvas el, és aztán a polcon sárgul meg?
 2. Elkötelezett vagy a fenntartható fejlődés és megújuló energiák iránt, és tennél is értük?
 3. Elgondolkoztál már azon, hogy miért ér annyit a FB, és hogy tényleg lehet-e pozitív változást elérni a social-media eszközeivel?
 4. Esetleg szeretnél gyakorlati helyet, ahol kreatívitásodra és önállóságodra tényleg számítanak?
 5. Van Benned versenyszellem és szeretnéd a “kötelező” dolgozatírást úgy “letudni”, hogy közben még díjat is nyerhetsz, és megismer egy iparág?

 

Ez a vizsga kemény: ha  fenti kérdesek mindegyikére a helyes (igen) választ adtad, akkor indulhatsz a Magyar Szélenergia Ipari Társaság (MSZIT) “Social-media a szélenergia népszerűsítésért” c. dolgozatversenyén.

 

Összefoglaló:

A Magyar Szélenergia Ipari Társaság a 2012-13-as tanítási év II. Félévében nyílt, pénzdíjas, szakdolgozati/dolgozat versenyt hírdet “Social –média a szélenergia népszerűsítéséért” címmel.

A verseny célja, hogy a kommunikációs területen tanuló hallgatók közötti verseny keretei között:

1)   növeljük a szélenergia népszerűségét és ismertségét,

2)   az MSZIT szakmai támogatásával segítsünk hallgatóknak színvonalas, praktikus házi-és szakdolgozat írni a témában,

3)   a hallgatói kreativitás és tudás segítségével a szélenergia ipar megjelenjen a social-médiában (FB, iwiw, twitter, linked-in, stb)

 

Ki pályázathat?

Bárki, aki 2013 nyarán kívánja szakdolgozatát, vagy 2013 tavaszi félévében házi vagy egyéb dolgozatát beadni. Sem intézményi, szak, szakirányi megkötés nincsen. (Tehát lehetsz nappalis, estis vagy levelező, első diplomás vagy sokadik, mérnök vagy kommuniátor...)

 

Hányan pályázhatunk?

Egyedül, vagy párban pályázhatsz/hattok. Több fős csapat azért nem célszerű, mert ezt a dolgozatot fogod beadni a főiskoládra/egyetemedre is. Több szerzőt pedig nem szoktak elfogadni.

 

Hogyan lehet pályázni:

 1. Lépés: regisztráció. Az MSZIT.hu honlapról letölthető regisztrációs adatlapot töltsd ki a megadott formai kritériumoknak megfelelő koncepcióval, és küldd el az iroda@mszit.hu-ra.

Határidő: 2012. Április 30.

2. Dolgozatírás: Az MSZIT által kijelölt konzulenssel együttműködve folyamatos munka.

3. Benyújtás: Végső változat leadási határideje (pályázás): 2012. Május 15.

 

Mikor születik meg a döntés:

 • A zsűri kiválasztja a legjobb 5 dolgozatot, akik  egy a résztvevők, az iparág, és érdeklődők számára is nyilvános eseményen szóban is előadják dolgozatukat. A döntés ezen alkalommal, helyben születik meg.

 

Ki dönt?

Előszűrés: Az MSZIT-médiabizottság két szélenergetikai szakértőből, egy oktatási szakemberből és egy média-szakemberből áll, ők döntenek az első 10 dolgozatról.

Végső döntés-előkészítés:  Az 5 (szóban is prezentáló) dolgozatról is az MSZIT-médiabizottság dönt.

Végső döntés: MSZIT-médiatanácsa, valamint 2 neves iparági és média szakértő.

 

Ki segít?

Az MSZIT kijelölt szakemberei (konzulensek) folyamatosan segítenek, együttműködnek a hallgatóval előre, közösen meghatározott ütemterv szerint. Az előszűrés első 10 helyezetje közül azoknak akik igénylik, szakmai gyakorlati hely találásában is segítünk.

 

Mi történik ha lekéstem jelentkezési határidőt, vagy nem jutottam át az előszűrésen, de szeretnék indulni a versenyen?

Semmi gond. A végső szakdolgozattal nyugodtan be lehet nevezni a versenyre (bár így kevesebb segítséget tudunk nyújtani). A szakdolgozat bevezetőjét, és összefoglalóját (összesen maximum 5 oldal+irodalomjegyzék) a végső beadási határidőig, de leghamarabb azt megelőző 7 napban lehet elektronikusan (iroda@mszit.hu) beadni. A zsűri a legjobb 10 dolgozatot elektronikus formában be fogja kérni tanulmányozásra.

 

Értékelési szempontok:

 • Média-ismereti, elméleti megalapozás mennyire alapos?
 • Mennyire alapozza meg kutatás a koncepciót?
 • Mennyire gyakorlatias, projektszerű a megközelítés?
 • Mennyire tesztelt a gyakorlatban?
 • Mennyi elérés lehetséges?
 • Mennyire önfenntartó, gondozandó a kitalált a rendszer?

 

Mit nyerhetek?

 • Bármennyire is hihetetlen, de a mai munkaerőpiaci helyzetben legértékesebbet: gyakorlati tapasztalatot és kapcsolatokat (az energetikai iparral, a média szereplőivel).
 • Óriási segítséget egy jó (szak)dolgozathoz.
 • A döntősök média nyílvános szereplési lehetőséget (megismer a kommunikációs szakma).
 • (Értékes ajándékokat, az első helyezett még 70 000 Ft-ot, a második 50 000 Ft-ot, a harmadig 30 000 Ft-ot is...de ez már tényleg csak plusz.)