Hírek

SKF Enlight applikáció

2016.07.10 Forrás: SKF

Az SKF applikáció-alapú karbantartás-támogatási rendszere felgyorsítja és leegyszerűsíti a szélerőművek ellenőrzését, míg az intelligens online elemzés és szakértői diagnosztika növeli a teljesítményt és a megbízhatóságot.

Svédország, Göteborg, 2016. március 16.: A globális szélenergia-ipar igényeinek megfelelve az SKF kifejlesztette a mobil- és felhőalapú SKF Enlight adatgyűjtő, elemző és támogató rendszert. Az új megoldás célja, hogy növelje a vizsgálatok hatékonyságát és csökkentse a helyszíni karbantartással járó költségeket, valamint a szélturbina teljesítményére és megbízhatóságára vonatkozóan bőséges, valós idejű adatokkal lássa el az üzemeltetőket.

Az SKF Enlight egyesíti a standard mobileszközökön futó iOS vagy Android applikációk intuitív és könnyű kezelhetőségét a speciális feladatokra testreszabott munkafolyamatokhoz való hozzáféréssel és a sokféle forrásból és érzékelőből származó adatgyűjtési képességgel. A háttérben a DataCollect applikáció vezeték nélkül kapcsolódik az SKF felhőhöz, feltölti a vizsgálati adatokat és biztonságosan tárolja a további felülvizsgálathoz és elemzéshez.

A szélenergia-ipari vállalatok az SKF Enlight alkalmazásával online hozzáférnek a papíralapú karbantartási folyamataikhoz, létrehozhatnak olyan adatgyűjtő űrlapokat, amelyek képekkel és online kézikönyvekkel kiegészítve lépésről-lépésre végigvezetik a személyzetet a szokásos vizsgálati tevékenységeken. Az üzemeltető szokásos eljárásaihoz igazodó, teljes mértékben testreszabott űrlapok hozhatók létre, beleértve az olyan feladatokat is, mint például a személyzet védelme érdekében végzett kötelező biztonsági ellenőrzések.

A használat során a rendszer képes közvetlenül kapcsolódni a legkülönbözőbb érzékelőkhöz, amely lehetővé teszi fényképek és videófelvételek gyűjtését és feltöltését a hőmérséklettel, a páratartalommal, a rezgéssel és számos más működési paraméterrel együtt. Az SKF Enlight okos űrlapjai alkalmazkodnak a gyűjtött adatokhoz, például a turbina-üzemórától függően különböző vizsgálatokat tesznek lehetővé, vagy azonnal javító intézkedéseket javasolnak, ha a leolvasott érték kívül esik a megengedett tűrésen.

"A felhasználóbarát SKF Enlight rendszer lehetővé teszi a szélenergia-ipari vevőink számára, hogy a személyzetük több tagját is bevonják az ellenőrzési és karbantartási tevékenységbe” - nyilatkozta Hannes Leopoldseder, az SKF szélerőmű-üzemeltetési és karbantartási részlegének globális értékesítési igazgatója. „A vállalati infrastruktúra növekedéséhez igazodva a rendszer könnyedén bővíthető. A felhőben biztonságosan és rendszerezetten tárolt vizsgálati adatok jelentős előnyt jelentenek azoknak a vállalatoknak, amelyek a berendezések teljesítményéről magas szintű, valós idejű képet szeretnének kapni."

A nagyobb kihívást jelentő problémák diagnosztizálásához és javításához a felhasználók közvetlenül kapcsolódhatnak az SKF Enlight online támogatási szolgáltatásaihoz, például az SKF Távdiagnosztikai szolgáltatásokhoz, így azonnal kapcsolatba léphetnek az SKF több mint 100 éves műszaki szakértelmével támogatott mérnök szakértővel.

Az applikációval kapcsolatos további részletek és információk megtalálhatók az SKF honlapján, a www.skf.com/hu/news-and-media/news-search/2016-03-16_skf_enlight_for_wind_puts_turbine_inspection_in_the_cloud.html oldalon.