Hírek

Pénzdíjas fotópályázat - HALADJ A KORRAL, HALADJ A SZÉLLEL

2011.10.29 Forrás: MSZIT
Az MSZIT 160 000 Ft összdíjazású, rendhagyó, amatőr fotópályázatot írt ki, hogy a magyarországi szélenergia termelést népszerűsítse, és felhívja a figyelmet a hazai szélerőmű park bővítésének fontosságára.

A Magyar Szélenergia Ipari Társaság (MSZIT) első ízben írja ki rendhagyó fotópályázatát:

Jelen pályázat fő célkitűzése, hogy a magyarországi szélenergia termelést népszerűsítse, és felhívja a figyelmet a hazai szélerőmű park bővítésének fontosságára. A szél környezetbarát, olcsó hazai energiaforrás. Annak ellenére, hogy hazánkban a társadalmi elfogadottsága nagy, politikai támogatottsága meg sem közelíti azt a szintet, amely természeti adottságainkhoz mérten elvárható lenne. Az MSZIT el kívánja érni, hogy a szélenergia ipar a magyarországi lehetőségeket minél jobban kihasználja, a szélenergia környezeti, gazdasági, társadalmi előnyeit minél jobban realizálja. Haladj a korral, és támogasd elképzelésünket egy színvonalas pályamű benyújtásával!

 

A pályázat tárgya:

A szélerőmű/szélerőművek modernitása, a tájkép ábrázolása. Kreatív, friss, újszerű bemutatása rendhagyó felfogásban, mely a környezet és a technika harmóniáját emeli ki. Elsősorban olyan megoldásokat várunk, amelyek képesek az energiatermelés e formája iránt kevésbé fogékony embereket megérinteni, figyelmüket felkelteni.

 

A pályázók köre:

A pályázaton részt vehet minden amatőr fényképész.

 

A pályázat benyújtásának feltételei, formai követelmények:

 1. Minőségi paraméterek: A pályázó rendelkezik minimum 8 megapixel, 3504 x 2336 pixel felbontású, 240 DPI-s eredeti felvétellel
 2. A pályázati anyag megnevezése: kizárólag a pályázat sorszáma, a pályázó neve és a mű címe szerepeljen, pl. a következő módon: „1_Horváth_Péter_táj.jpg”.
 3. Személyenként maximum három darab színes vagy fekete-fehér digitális pályaművet fogadunk el, ami a www.mszit.hu oldalon tölthető fel, az oldalon található utasítások szerint úgy, hogy a hosszabbik oldal maximum 1200 pixel széles.
 4. Az alkotás(ok) címe és rövid leírása (max. 800 karakter), szintén a www.mszit.hu oldalon tölthető fel, a jelentkezési űrlap kitöltésével, egyidejűleg a név, és kívánt elérhetőségek megadásával.

Pályázatok feltöltése »

 

További feltételek:

 1. A szerző/pályázó felelősséget vállal azért, hogy pályázati anyaga nem sérti harmadik személy személyiségi, vagy egyéb jogait.
 2. A pályázók a pályázat benyújtásával elfogadják a kiírásban foglalt feltételeket és a bíráló bizottság döntését.
 3. A nyertes pályamunkák alkotói hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályázaton legjobbnak ítélt 15 munkát egy kiállítás keretén belül bemutassuk.
 4. A kép szerzői, vagyoni és felhasználási jogai teljes mértékben a pályázót, azaz a szerzőt illetik. A pályázat kiírója a pályázó beleegyezésével felhasználhatja a műveket, mindenkor feltűntetve a szerző nevét.
 5. A pályázat kiírója a képeket a pályázattal kapcsolatos promóciós és reklámcélokra felhasználhatja, minden egyéb célú felhasználáshoz a jogtulajdonosok előzetes írásbeli engedélye szükséges.
 6. A pályázati anyag nem szerepelt korábban kiállításon.

 

A fényképes dokumentáció elkészítésének kritériumai

A képek elkészítéséhez bármilyen típusú fényképezőgép használata megengedett. A képek Photoshop, Illustrator és egyéb fényképkezelő-szerkesztő program általi utólagos, érdemi módosítása (A kép kismértékű vágása, a színkorrekció, fekete-fehér konvertálás, kontraszt és világosítás nem minősül érdemi módosításnak!) nem engedélyezett (pl. átszínezés, montázs használata stb.)!

 

A pályázatok értékelése, bíráló bizottság

Az értékelés egy fordulóban történik, neves, független szakmai bíráló bizottság bevonásával.

A bíráló bizottság tagjai:

Ajpek Orsolya (Az Origó fotórovat vezetője)

Kummer János (A Hír24 fotóriportere)

Nagy Attila (Az Origó képszerkesztője)

Stiller Ákos (A hvg fotóriportere)

 

Értékelési szempontok:

• A pályázat kiírásának mennyiben felel meg tartalmilag, esztétikailag a pályamű. (Az energiatermelés e formája iránt kevésbé fogékony embereket megérinteni, figyelmüket felkelti-e.)

• Technikai, kompozíciós megoldások, képi és szöveges tartalom egysége, érthetősége.

 

Pályázati határidők

Beadási határidő:            2011. november 28. (hétfő), 12:00 óra!

A megadott határidőn túl benyújtott pályázatokat nem áll módunkban értékelni. A pályázat eredményéről a pályázók e-mailben, illetve telefonon kapnak tájékoztatást!

 

Díjazás

A pályázat lezárásaként három pályamunka részesül díjazásban:

 1. díj: 100.000 Ft értékű Extreme Digital vásárlási utalvány
 2. díj: 40.000Ft készpénz
 3. díj: 20.000Ft készpénz

 

Ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjátadóra, 2011. december 7-én, Budapesten, a kiállítás megnyitóján kerül sor. (A Pontos helyszínről és időpontról a Magyar Szélenergia Ipari Társaság honlapján, www.mszit.hu–n a későbbiekben adunk részletes felvilágosítást!

 

További információk

A pályázattal kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén elérhető:

Román András MSZIT titkár, tel.: +36309146673, e-mail: iroda@mszit.hu

 

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ:

Magyar Szélenergia Ipari Társaság (MSZIT)

A Magyar Szélenergia Ipari Társaság az Európai Szélenergia Ipari Társaság (EWEA) tagja

A Magyar Szélenergia Ipari Társaságot (MSZIT) a magyarországi szélenergia-ipar meghatározó gazdasági szereplői alapították 2010-ben azzal a céllal, hogy a tagság és a szélenergia-ipar érdekeit koordináltan, egyedi érdektől mentesen, szakmai alapon és professzionális módon képviselő szervezet jöjjön létre. A társaság tagságának együttes szélenergia kapacitása 248 MW, ezzel a teljes a hazai szélerőmű-kapacitás kétharmadát jeleníti meg, és mintegy 130 milliárd forintos magyarországi beruházási értéket képvisel. Az MSZIT tagjai együttesen több mint 550 GWh villamos energiát állítanak elő évente. A valódi megújuló erőforrásra alapozott termelés évente közel 400 000 tonna széndioxid kibocsátás megtakarítását jelenti Magyarország számára.  Az MSZIT célja, hogy a szélenergia a valódi megújulók között megfelelő súllyal megjelenjen, a terület műszaki és jogi szabályozása hosszú távon stabil és kiszámítható legyen.

 

Pályázatok feltöltése »