Hírek

Kiemelkedően teljesítettek az ALTEO szélerőművei

2016.04.08 Forrás: Zipmagazin.hu

Kiemelkedően teljesítettek 2015-ben az ALTEO Group szélerőművei, a feltörekvő alternatívenergetikai vállalat négy egysége több mint 7700 átlagos háztartás villamosenergia-igényének megfelelő mennyiségű áramot termelt. Ezt az eredményt a kedvező szeles időjárásnak köszönhető 75 százalék feletti átlagos kihasználtságnak, illetve a megfelelő karbantartás révén kifejezetten magas – 99 százalékos – rendelkezésre állásnak köszönheti a vállalat. Az ALTEO Group a jövőben is vizsgálja újabb időjárásfüggő megújuló erőművek portfóliójába illesztését – szögezi a portálunkhoz eljuttatott közlemény.

Jelenleg négy szélerőművel rendelkezik a csoport, ezek tavaly összesen 18.445 megawattórányi áramot termeltek a hálózatra, ami több mint 7700 átlagos fogyasztású háztartás éves áramigényét képes kielégíteni; 99%-ot meghaladó rendelkezésre állás mellett, együttesen 26.610 órán keresztül termeltek áramot, amely kifejezetten magas értéknek tekinthető.

A szélerőművek

A tőzsdén is jegyzett társaság szélerőművei közül a legjobb teljesítményt a jánossomorjai egység nyújtotta, mely a jó szélviszonyoknak és a magas rendelkezésre állásnak köszönhetően tavaly 7031 üzemórában termelt áramot működött és összesen 5553 megawattórányi áramot termelt a hálózatra. Üzemidő tekintetében ezt az egységet a pápakovácsi (6847 üzemóra), az ácsi (6619 üzemóra) és a törökszentmiklósi (6113 üzemóra) erőmű követte.

A megújuló energiaforrások hazai jövőjéről szólva Ifj. Chikán Attila vezérigazgató kiemelte: az ipari energiahatékonyság és smart energy management szolgáltatások mellett a megújuló energiaforrások kiaknázása az a terület, amelyen a felkészült szakmai vállalkozások jelenleg is és a jövőben is megtalálják majd a számításukat. „A klasszikus megújuló erőművek kicsik és decentralizáltak, üzemeltetésük rugalmasságot követel és azt, hogy egy diverzifikált portfólió – mérlegkör – elemeként működhessenek. Ebben a felkészült magyar vállalkozások sikeresek tudnak lenni, tevékenységükkel jól ki tudják egészíteni és ki tudják szolgálni az állami célkitűzéseket” – emelte ki. (ZIP Magazin)