Hírek

Hamarosan megnyílik a kapu a nagyvállalatok kötelező regisztrációjára

2016.01.08 Forrás: Enhat.mekh.hu

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal ezúton tájékoztatja az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény 22. §-a alapján kötelezett nagyvállalatokat, hogy az egyes energetikai tárgyú törvények módosításáról szóló 2015. évi CXCVI. törvény új kötelezettséget ír elő a nagyvállalatok részére.

A nagyvállalat köteles minden év június 30-áig a Hivatal honlapján erre a célra kialakított felületen regisztrálni. A regisztrációt első alkalommal 2016. január 20-áig köteles teljesíteni. A kötelezettség teljesítésének elmulasztása bírságot von maga után.

A módosítás 2015. december 26-án lépett hatályba.

A Hivatal felhívja az energetikai auditálásra kötelezett nagyvállalatok figyelmét, hogy a regisztrációs kötelezettség teljesítése független a már elvégzett audittól, EN ISO 50001-es szabványnak megfelelő tanúsítvány meglététől, továbbá egyéb, jogszabályban meghatározott mentesülési esetektől.

A Hivatal honlapján folyamatosan tájékoztatja az érintetteket a regisztrációval kapcsolatos információkról.

A kötelezettség teljesítésére szolgáló felület hamarosan elérhető lesz a Hivatal honlapján.

A Hivatal a nagyvállalati regisztrációval kapcsolatos esetleges kérdéseiket e-mailben az energiaaudit@mekh.hu címen, vagy telefonon minden szerdán 9.00 és 12.00 óra között a 06 1 459 7943 telefonszámon fogadja.