Hírek

Figyelem! Változások a KÁT-on belüli villamosenergia-értékesítés feltételeiben!

2014.01.23

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal tájékoztatása szerint 2014. március 1-től a megújuló energiaforrásból vagy hulladékból nyert energiával termelt villamos energia, valamint a kapcsoltan termelt villamos energia kötelező átvételéről és átvételi áráról szóló 389/2007. (XII.23.) Korm. rendelet (továbbiakban: KÁTR.) 9/A. §-a a következő j) ponttal egészül ki:

(A kötelező átvételi rendszerben nem értékesíthet az a termelő,)

"j) aki megújuló energiaforrásból termel villamos energiát és nem rendelkezik erőműegységére a megújuló energiaforrásból és a nagy hatásfokú kapcsolt energiatermelésből nyert villamos energia származásának igazolásáról szóló kormányrendelet szerinti érvényes minősítéssel.

Ebből következően a minősítés a megújuló energiaforrásból termelők számára tehát 2014. március 1-től a kötelező átvételen belüli értékesítés feltétele lesz.

A minősítésről a megújuló energiaforrásból és a nagy hatásfokú kapcsolt energiatermelésből nyert villamos energia származásának igazolásáról szóló 309/2013. (VIII. 16.) Korm. rendelet (továbbiakban: SZGR) rendelkezik.