Hírek

Figyelem! REMIT regisztráció határideje március 17.!

2015.03.16 Forrás: MSZIT

Az Európai Unió Bizottsága 2014. december 17-én elfogadta a nagykereskedelmi energiapiacok átláthatóságáról és integritásáról szóló 1227/2011 EU parlamenti és tanácsi rendelet (REMIT) egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló rendeletet, amely 2015. január 17-től hatályos.
Az ACER felé teljesítendő adatszolgáltatás feltétele a területileg illetékes nemzeti szabályozó hatóságnál (NRA) – hazánkban a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál – történő regisztráció elvégzése. Ezen tagállami regiszterek alapján épül fel az ACER által működtetett a Centralised European Register for Market Particiants (CEREMP) központi regiszter, amelynek elindulása a végrehajtási rendelet hatályba lépéséhez kötődik, az azt követő 3 hónapon belül.

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy a REMIT rendelet értelmében, a nagykereskedelmi energiapiacokon ügyleteket kötő, 10 MW beépített kapacitás fölött termelő piaci szereplők regisztrációs időszaka 2015. március 17-ig tart.

Regisztrálni közvetlenül az alábbi linken lehet: https://www.acer-remit.eu/ceremp/home?nraShortName=12&lang=hu_HU

A regisztrációhoz szükséges minden fontos tudnivaló megtalálható a MEKH honlapján, különös tekintettel a "CEREMP - A piaci szereplők nyilvántartásba vételének kézikönyvére".

A kézikönyv az alábbi oldalon érhető el: http://www.mekh.hu/gcpdocs/96/CEREMP_Felhasznaloi_Kezikonyv.pdf