Hírek

A Szél Világnapja: Június 15

2012.06.16 Forrás: MSZIT-EWEA
A szél a szerethető energia. Ahogyan a tiszta, és gazdaságos szélenergia egyre évről évre egyre nagyobb szerepet kapot az energiatermelésben, úgy nő a Szél Világnapjának jelentősége is.

Június 15-én világszerte több száz rendezvénnyel ünnepelték a Szél Világnapját.

A Szélenergia Világtanácsának elnöke, Klaus Rave köszöntője szerint: "A széleneriga óriási fejlődést mutat. Nem véletlenül, hiszen a szélenergia tiszta, környezetbarát, és gazdaságos. Olyan energiaforrás aminek használata a fejlett és a fejlődő országokban is egyaránt egy jobban terjed. "

2010 fordulópont volt a globális szél-iparágban, mert ekkor már több új kapacitást telepítettek a tradicionális európai és észak-amerikai piacon kívül. főleg Ázsiában és Latin-Amerikában.

A szélenergia nem csak gazdaságos, környezetbarát, de a legnagyobb társadalmi támogatottságot is élvező energiaforrás.

Közvéleménykutatások és különböző művészeti ágak (fotó, film) produktumai alapján lehet mondani, hogy a szélenergia a szerethető energia. Minden felmérés azt mutatja, hogy a társadalom a nap és szélenergiát fogadja el leginkább.

A szélenergia az elmúlt évek során a pozitív értelmeben vett modernség szimbólumává kezdett válni. Szinte minden közeljövőben játszódó filmben megjelennek, nem véletlenül, hiszen a szélturbinák egyszerre erőteljesek, ugyanakkor légiesek, érthetőek mindenki számára, hiszen évszázadok óta használt energiaforrást hasznosítanak, ezzel együtt a legmodernebb technológiát képviselik.

Nagy szükség van ilyen barátságos, tiszta, biztonságos energiaforrásra és technológiára. 2011 sajnos terhes volt számos olyan eséménnyel amelyek újra és újra felhívják a figyelmet arra, hogy olyan politikai és technológia értelmeben kockázatos erőforrásokkal mint az olaj és az atomenergia, hosszútávon több problémánk lesz mint amennyit rövid távon megoldunk. Az "arab tavasz" pozitív politikai fordulata órási energiaipari bizonytalanságot szűlt az olaj és gázpiacon, mag a Japánt súlytó cunami utáni fukushimai atomkatasztrófa a bizonytalan technológiák veszélyére hívta fel a figyelmet.

A szélenergia tiszta, biztonságos, gazdaságos. A szélenergia a szerethető energia.

A Szélenergia Világnapjára

összeállt a WWF, Bloomberg, Lego,

Csehországban 16 szélparkba lehetett igyen bemenni,

Ausztráliában egy nap alatt 7x annyi ember jelentekezett az eseményekre mint várták...

 

A Szélenergia Világnapjáról készített összefoglaló itt olvasható.