Hírek

1900 milliárd dollár tiszta energia beruházás

2013.01.17 Forrás: renewableenergyworld.com
Fejlesztők és beruházók között végzett felmérés szerint világszerte ennyi beruházást valósulhat meg a következő 5 évben.

Szél és napenergetikia beruházásások a 2012-es 200 millliárd USD-ről, 2018-ra 327 milliárdra fognak nőni.

Phyllis Cuttino - a kutatást végző Pew Clean Energy Program igazgatója szerint - ezek a számok jelentősen növekedhetnek, amennyiben a kormányok elkötelezettsége növekszik, és több vállalást tartalmazó energiapolitikai döntést hoznak. Az iparágnak rögzített, egyértelmű célok kellenek.

"A politika igenis számít - mondta - megújulós sztenderdek, illetve célok, vagy megfeleleő adószabályok, vagy piacralépési akadályok eltörlésének szabályai kellenek. Sokféle politikát és eszközt lehet használni, de valamire szükség van. Olyan nem lehet, hogy nincsen nemzeti energiapolitika."

A Pike Research szerint 2010-2035 között kb 47 %-kal fog növekedni a globális energiafelhasználás. Ebben az időszakban a kummulált zöld energia beruházások összege elérheti az 5900 milliárd dollárt.

"Amit az iparág igényel az az, hogy legyenek egyértelmű, biztos szabályok. Nagyon nem kiegyensúlyozottak a játékszabályok, a hagyományos energiaszektor javára. És ezen a bukkanón a zöld iparágnak át kell jutnai." Mondta Cuttino

Az eredeti cikk itt olvasható.