Hírek

New York 2030-ra a megtermelt energia felét megújulókból fedezné

2016.08.05 Forrás: Smartinvest.hu

A New York Állami Közszolgálati Bizottság jóváhagyta az állam energetikai terveit, miszerint a közel kilencmilliós városnak a megtermelt energiát 50 százalékban megújuló energiaforrások felhasználásával kell biztosítania 2030-ra. Az energiapolitika átalakításával eshet a közüzemi számlák díja, a károsanyag-kibocsátás mértéke pedig 80 százalékkal csökkenhet az 1990-es szinthez képest. A fosszilis energiatermelést a megújulóenergetikai létesítések kiépítése mellett atomerőművek építésével szorítanák vissza.

New York város polgármestere, Andrew Cuomo hétfőn jelentette be, hogy a metropolisz energiaigényeinek jelentős részét megújuló energiaforrásokkal szeretnék fedezni a jövőben. A CES (Clean Energy Standard) állami szervezet tervei szerint a megtermelt energia 50 százalékát megújuló energiaforrások felhasználásával kívánják előállítani 2030-ra.

A főpolgármester szerint a kívánt célokat új szolgáltatók bevonásával és megújulóenergetikai termelőegységek létesítésével kell elérni, ezért az iparágat érintő támogatások növekedése várható a közeljövőben. 2017-re szeretnék megütni a 30,54 száztalékos szintet, 2021-re pedig a 30,54 százalékos értéket.

A tervek szerint a megújulóenergetikát támogató lépéssel akár 80 százalékkal csökkenhető az üvegházhatású gázok kibocsátása az 1990-es szinthez képest. Az energiapolitika megváltozása hatással lesz a közüzemi számladíjak csökkenésére, az energiahatékonyság és az olcsóbb áramtermelés következtében.

New York állam tervei közt szerepel az is, hogy atomerőművek létesítésével tovább csökkentsék a régió szénfüggőségét, ezzel tovább redukálhatják a szén-dioxid-kibocsátást.