Hírek

MAVIR tájékoztatása a KÁT rendelet változásairól és a jelenlegi KÁT működési modell lezárásáról

2016.02.05 Forrás: Mavir.hu; Magyarkozlony.hu , MSZIT

Tisztelt MSZIT Tag! Tisztelt Érdeklődők!

A MAVIR közzétette tájékoztató levelét a 2016. január 1-jétől és április 1-jétől hatályos KÁT rendelet változásairól, valamint a KÁT pénzügyi működési modell lezárásáról.

Kérjük olvassák el figyelmesen őket!

A 389/2007. (XII.23.) Korm. rendelet (KÁT rendelet) módosításával kapcsolatban megkeresték egyesületünket és az MSZIT élt az előzetes véleményezés lehetőségével. Ennek keretében több pontban javasoltunk változtatást, amelyet a Minisztérium elfogadott.A tájékoztatás már az általunk adott javaslatot tartalmazza, azt építették be a hatályos szövegbe.

Emellett a 2016. január 27-i Magyar Közlönyben megjelent a megújuló energiaforrásokból és a hulladékból nyert energiából termelt villamos energia működési támogatásának finanszírozásához szükséges pénzeszköz mértékének megállapítási módjára és megfizetésére vonatkozó részletes szabályokról szóló 1/2016. (I. 27.) NFM rendelet, valamint az átvételi kötelezettség alá eső villamos energiának az átviteli rendszerirányító által történő szétosztásáról és a szétosztás során alkalmazható árak meghatározásának módjáról szóló 63/2013. (X. 29.) NFM rendelet módosításáról szóló 2/2016. (I. 27.) NFM rendelet.